Rekordstor oppslutning på Tavleforum

Rekordstor oppslutning på Tavleforum

Over 90 deltagere deltok på årets Tavleforum som ble holdt på Scandic Solli Hotel. Et innholdsrikt og variert program appellerte til deltakerne. Mange benyttet anledningen til faglig påfyll. En arena til å utveksle ideer og dele kunnskaper.

TEKST OG FOTO: CHARLOTTE NEXMARK                                 PUBLISERT 10.12.2015

Sekretær i Tavleforeningen Stene Kristiansen er fornøyd og lover større lokale neste år. Da forumet ble startet i 2001 var det 20 påmeldte og var da kun for medlemmene. Møtet er nå åpent for alle som har interesse og behov for mer kompetanse i tavlerelaterte saker.

Informasjon om formkrav til nye normer og spesifikasjoner ble blant annet tatt opp av styreleder Jørgen H. Walther og faglig leder Hans-Petter Nybakk. Overspenningsvern i tavler er tema som går igjen i mange av foredragene. Mer om Tavleforums program for 2015, klikk på linken.

Annette Nordenhaug fra Synkarions AS hadde en innføring i bruk av det elektroniske skjemaet som heter Tavlesjekken. Dette er et gratis tilbud som medlemmene har hatt tilgang til i noen år. Formålet med Tavlesjekken er å utarbeide en statusrapport for tavlens driftssikkerhet og sikkerhetsnivå når spesialisten er hos kundene. Det er mange fordeler med løsningen. Ingen håndskrevne sjekklister og rapporter. Det blir også bedre kvalitet, med god lesbarhet, bilder og videodokumentasjon. All dokumentasjon skjer via nettbrett eller smarttelefoner. I begynnelsen av 2016 tilbyr de også en løsning der man ikke trenger å være online. Dette gleder vi oss til.

Vi har spurt tre kursdeltakerne om hva som opptar dem mest på Tavleforumet?


Trond Stærfelt, Statens Vegvesen Vegdirektoratet, Oslo
Han har deltatt på Tavleforum de siste 5 årene.

”Jeg er først og fremst opptatt av sikkerhet i tavlefaget. Det er viktig for meg å holde meg oppdatert i bransjen selv om jeg ikke er så dypt involvert lenger. Jeg liker å følge med på utviklingen og hva som rører seg. Faglige relasjoner opptar meg også. Jeg er ikke alene, og kan derfor utveksle erfaringer og kunnskap med andre som er i samme situasjon som meg.”

 

Azad Ghadani, daglig leder i A.G Tavleservice AS, Skedsmokorset
Har vært med i Tavleforeningen siden 2004.

”Jeg er opptatt av hvordan man kan samarbeide om bedre sikkerhet i anlegg. Jeg mener også at tavle yrket må bli godkjent som en seriøs aktør i markedet og ikke være underlagt et elektrofirma. Det er viktig med en egen utdannelse i Norge med faglinje og fagbrev. Tavleforum er et kjernested der du møter alle aktører. En arena der folk med forskjellige kompetanser kan utveksle ideer og dele kunnskap.”

 

Arve Gutrud, faglærer i elektronikk på Strømmen videregående skole
Har bare vært med i Tavleforum noen år.

”Jeg er veldig opptatt av kravene til tavleutdannelsen. Vi må løfte oss til å få et autorisasjonskrav for å levere tavler. Det er viktig å være med Tavleforum, fordi der treffer jeg et bredt spekter i bransjen. Det er også viktig for meg som lærer at jeg til enhver tid vet hva bransjen ønsker.”